Tapé optræder med klovnerier i kirken

klovn spiller klokkespil

Klovnen Tapé spiller klokkespil under børnegudstjenesten palmesøndag 2012

Jeg har netop uploaded et lille sammenklip af en forestilling, som jeg lavede sidste år for Kirke Saaby Kirke. Det er en ti år gammel tradition, at Klovnen Tapé spiller klokkespil i kirken palmesøndag og efterfølgende laver klovnerier i Den Gamle Skole overfor kirken.

Når man arbejder freelance som klovn i Danmark, er det ofte skoler, biblioteker, institutioner og foreninger, som hyrer en klovn, men gennem de 22 år jeg har arbejdet som klovn, har jeg lavet utrolig mange forestillinger i kirker og sognegårde. Kirken har jo mange sociale arrangementer som f.eks. fastelavnsfester, “gud og spaghetti”-arran-gementer, dåbsjubilæum m.m.

Publikummet til disse forestillinger er både børn og voksne, og det er sjovt med den store aldersspredning for det giver mulighed for, at humoren kan køre på flere niveauer samtidig. Derudover kan sognearrangementerne virkelig trække mange mennesker til, og det er jo bestemt en fordel med et stort publikum.
Der er ind imellem lidt udfordringer med at optræde i kirkeregi, da det jo ikke er alle sogne, som har en sognegård. Derfor må jeg sommetider optræde i selve kirkerummet. Gamle kirker har ofte høje ryglæn på bænkene, hvilket gør, at det kan være svært for de mindste børn at se, og pladsen er jo tit begrænset. Men så må man jo improvisere lidt og tilpasse sig omgivelserne. Jeg tror, min succes med kirkerne skyldes, at den nonverbale form virker fint i kirkerummet, humoren er visuel og bliver ikke for plat eller grænseoverskridende. Da jeg startede med at lave kirkeforestillinger, oplevede jeg ind imellem, at publikum var meget stille. De var jo ligesom vant til, at kirken var et sted for fordybelse, ikke klapsalver. I dag bruges de fleste kirker også til arrangementer, koncerter og lign., hvor man deltager aktivt og klapper, og så er der altså også blevet plads til latter og komik.
Nedenfor kan du se klippet fra min forestilling i Kirke Saaby. Forestillingen blev afholdt i Den Gamle Skole overfor kirken.

Her kan du læse mere om mine Klovnerier i kirker og sognegårde.

Skriv et svar